ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΕ...ΙΔΙΩΤΕΣ!

Απίστευτο κι όμως αληθινό …


Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προχώρησε σε προκήρυξη πρόχειρου διαγωνισμού για την εκτέλεση έργου από ιδιώτες που θα έχει ως αντικείμενο την κατάθεση προτάσεων για τους διορισμούς, μεταθέσεις, αποσπάσεις εκπαιδευτικών και επιλογή στελεχών εκπαίδευσης.

Όπως γίνεται κατανοητό, η Υπουργός Παιδείας αγνοώντας προκλητικά τους 170.000 εκπαιδευτικούς Π.Ε. και Δ.Ε., που και προτάσεις έχουν για τα συγκεκριμένα θέματα, αλλά και που τους αφορούν άμεσα, προχωρά σε συνεργασία με ιδιώτες.

Αλήθεια, πιστεύει η πολιτική ηγεσία πως μπορεί να εφαρμόσει προτάσεις που δεν θα είναι αποδεκτές από την εκπαιδευτική κοινότητα;

Καλό είναι, να ρωτήσει τον προκάτοχό της κ. Αρσένη, για να κατανοήσει, πως ο διάλογος χωρίς προαπαιτούμενα και σκοπιμότητες με τη ΔΟΕ είναι μονόδρομος.

Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. καλεί την Υπουργό Παιδείας να εγκαταλείψει αδιέξοδες πολιτικές που και κοστίζουν σε μια εποχή οικονομικής κρίσης και ανεφάρμοστες θα είναι.

Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. καλεί τη ΔΟΕ να αντιδράσει άμεσα και δυναμικά για τη μη υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας και να υπενθυμίσει την κ. Υπουργό, πως για το συνδικαλιστικό κίνημα, το σύστημα διορισμών των εκπαιδευτικών είναι αντικειμενικό και αποδεκτό από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας και, κατά συνέπεια, είναι αδιαπραγμάτευτο. Η όποια προσπάθεια αλλαγή θα αποτελέσει αιτία δυναμικών κινητοποιήσεων.

Ο αγώνας για την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε.



Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.