ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΕ...ΙΔΙΩΤΕΣ!

Απίστευτο κι όμως αληθινό …


Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προχώρησε σε προκήρυξη πρόχειρου διαγωνισμού για την εκτέλεση έργου από ιδιώτες που θα έχει ως αντικείμενο την κατάθεση προτάσεων για τους διορισμούς, μεταθέσεις, αποσπάσεις εκπαιδευτικών και επιλογή στελεχών εκπαίδευσης.

Όπως γίνεται κατανοητό, η Υπουργός Παιδείας αγνοώντας προκλητικά τους 170.000 εκπαιδευτικούς Π.Ε. και Δ.Ε., που και προτάσεις έχουν για τα συγκεκριμένα θέματα, αλλά και που τους αφορούν άμεσα, προχωρά σε συνεργασία με ιδιώτες.

Αλήθεια, πιστεύει η πολιτική ηγεσία πως μπορεί να εφαρμόσει προτάσεις που δεν θα είναι αποδεκτές από την εκπαιδευτική κοινότητα;

Καλό είναι, να ρωτήσει τον προκάτοχό της κ. Αρσένη, για να κατανοήσει, πως ο διάλογος χωρίς προαπαιτούμενα και σκοπιμότητες με τη ΔΟΕ είναι μονόδρομος.

Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. καλεί την Υπουργό Παιδείας να εγκαταλείψει αδιέξοδες πολιτικές που και κοστίζουν σε μια εποχή οικονομικής κρίσης και ανεφάρμοστες θα είναι.

Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. καλεί τη ΔΟΕ να αντιδράσει άμεσα και δυναμικά για τη μη υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας και να υπενθυμίσει την κ. Υπουργό, πως για το συνδικαλιστικό κίνημα, το σύστημα διορισμών των εκπαιδευτικών είναι αντικειμενικό και αποδεκτό από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας και, κατά συνέπεια, είναι αδιαπραγμάτευτο. Η όποια προσπάθεια αλλαγή θα αποτελέσει αιτία δυναμικών κινητοποιήσεων.

Ο αγώνας για την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε.Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.

Μείωση Αποδοχών Δημοσίων Υπαλλήλων

Με το «αριστερό» μπήκε το 2010 για τους δημοσίους υπαλλήλους. Η «σοσιαλιστική» κυβέρνηση, ξεχνώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για αυξήσεις στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, προχωρά στη μείωση των αποδοχών τους. Συγκεκριμένα, μετά τις εξαγγελίες για πάγωμα μισθών, περικόπτει κατά 10% τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων.


Η μείωση των επιδομάτων οδηγεί σε μείωση των συνολικών αποδοχών κατά 4% - 5%. Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία 50 χρόνια που οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έχουν και ονομαστική μείωση των αποδοχών τους. Η συνολική μείωση θα ξεπεράσει το 7%, αν υπολογιστεί και η απώλεια από το πάγωμα των μισθών σε σχέση με τον πληθωρισμό.

Η πρωτόγνωρη επίθεση στο εισόδημα, αν συνδυαστεί με την φοροεπιδρομή (αύξηση ειδικού φόρου κατανάλωσης σε ποτά, τσιγάρα, καύσιμα, μείωση αφορολόγητου, αύξηση αντικειμενικών αξιών ακινήτων…), καθιστούν τους δημοσίους υπαλλήλους θύματα μιας άδικης οικονομικής πολιτικής.

Τα επώδυνα μέτρα που θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση δεν πρέπει να περάσουν. Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να αγωνιστούν, για να μην πληρώσουν μόνο αυτοί τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

Η ΔΟΕ, σε συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ, οφείλει να ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς και να οργανώσει τον αγώνα για να μην περάσει η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.