ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ Δ.Α.Κ.Ε ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Η συζήτηση στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καθώς και στις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων όλης της χώρας, για την αγωνιστική πορεία του Κλάδου, γίνεται μέσα σ’ ένα πραγματικά πρωτοφανές πολιτικοοικονομικό κλίμα.


Η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που σε όλους τους τόνους διαβεβαίωνε τον ελληνικό λαό κατά την προεκλογική περίοδο ότι «χρήματα υπάρχουν» (υπονοώντας προφανώς στις τσέπες μας) προχωρά σε άγρια φοροεπιδρομή, οικονομική αφαίμαξη των εργαζομένων, με ταυτόχρονη περιστολή των κοινωνικών δαπανών.

Πάγωμα μισθών και περικοπή κατά 10% των επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων ήταν το καλωσόρισμα στο 2010. Χρονιά ορόσημο, αφού είναι η πρώτη φορά τα τελευταία 50 χρόνια που οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έχουν και ονομαστική μείωση των αποδοχών τους, πέφτοντας θύματα μιας άδικης και παράλογης οικονομικής πολιτικής.

Από την άλλη, οι προτάσεις Διαμαντοπούλου που στο τέλος του 2009 έδωσαν με σαφήνεια το στίγμα των αντιλήψεων της Κυβέρνησης για την εκπαίδευση και τον εκπαιδευτικό, (απαξίωση και στοχοποίηση) βρίσκουν την «αρμονική» τους συνέχεια στην προκήρυξη διαγωνισμού για την εκτέλεση έργου από ιδιώτες με αντικείμενο την κατάθεση προτάσεων για τους διορισμούς, μεταθέσεις, αποσπάσεις εκπαιδευτικών και επιλογή στελεχών εκπαίδευσης.
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση στις 10-02-2010 ώστε να στείλουμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση εις βάρος των εκπαιδευτικών και της εκπαίδευσης.

Πρέπει με τη συμμετοχή μας να εκφράσουμε την πλήρη αντίθεσή μας:

Στη μείωση των κονδυλίων για την παιδεία κατά 10%. Το 1 δις χάθηκε στο δρόμο…


Στην κυβερνητική προσπάθεια απαξίωσης και στοχοποίησης των εκπαιδευτικών.


Στη μείωση κατά 10% των επιδομάτων που οδηγεί στην πρωτόγνωρη ονομαστική μείωση των αποδοχών μας.


Στην αλλαγή του τρόπου πρόσληψης των εκπαιδευτικών.


Στη μείωση κατά 50% των μόνιμων διορισμών και κατά 70% των προσλήψεων αναπληρωτών.


Στον περιορισμό του αριθμού των μεταθέσεων και αποσπάσεων.


Στη σύνδεση αξιολόγησης και μισθολογικής εξέλιξης.


Στην εκχώρηση αρμοδιοτήτων στην τοπική αυτοδιοίκηση και σε φορείς.


Στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και στη μείωση των συντάξιμων αποδοχών.


Στην υποχρηματοδότηση της ασφάλισης και της περίθαλψης.



Υπενθυμίζουμε ότι στο Νομό Ηρακλείου, μήνα Φεβρουάριο και έχομε πάνω από εκατό (100) κενά εκπαιδευτικών σε Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία.

Ο αγώνας για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών συνεχίζεται.


Όλοι μαζί ενάντια στην απαράδεκτη προσπάθεια της κυβέρνησης να καταπατήσει δικαιώματα που ο κλάδος μας κατέκτησε με σκληρούς αγώνες.


Δ.Α.Κ.Ε. Π.Ε Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ