Μείωση Αποδοχών Δημοσίων Υπαλλήλων

Με το «αριστερό» μπήκε το 2010 για τους δημοσίους υπαλλήλους. Η «σοσιαλιστική» κυβέρνηση, ξεχνώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για αυξήσεις στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, προχωρά στη μείωση των αποδοχών τους. Συγκεκριμένα, μετά τις εξαγγελίες για πάγωμα μισθών, περικόπτει κατά 10% τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων.


Η μείωση των επιδομάτων οδηγεί σε μείωση των συνολικών αποδοχών κατά 4% - 5%. Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία 50 χρόνια που οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έχουν και ονομαστική μείωση των αποδοχών τους. Η συνολική μείωση θα ξεπεράσει το 7%, αν υπολογιστεί και η απώλεια από το πάγωμα των μισθών σε σχέση με τον πληθωρισμό.

Η πρωτόγνωρη επίθεση στο εισόδημα, αν συνδυαστεί με την φοροεπιδρομή (αύξηση ειδικού φόρου κατανάλωσης σε ποτά, τσιγάρα, καύσιμα, μείωση αφορολόγητου, αύξηση αντικειμενικών αξιών ακινήτων…), καθιστούν τους δημοσίους υπαλλήλους θύματα μιας άδικης οικονομικής πολιτικής.

Τα επώδυνα μέτρα που θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση δεν πρέπει να περάσουν. Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να αγωνιστούν, για να μην πληρώσουν μόνο αυτοί τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

Η ΔΟΕ, σε συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ, οφείλει να ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς και να οργανώσει τον αγώνα για να μην περάσει η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.



Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.