ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΣ

Αθήνα, 19-11-2009


Ανακοίνωση

Με αφορμή τη σημερινή συνάντηση του Δ.Σ. της ΔΟΕ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση, πως το ισχύον σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών, η μη σύνδεση της αξιολόγησης με την οικονομική και επιστημονική εξέλιξή τους καθώς επίσης και η μη υπαγωγή της εκπαίδευσης στην τοπική αυτοδιοίκηση, αποτελούν αδιαπραγμάτευτες θέσεις του Κλάδου.

Η όποια προσπάθεια αλλαγών των παραπάνω θέσεων, θα αποτελέσει την αιτία για δυναμικούς αγώνες ολόκληρου του υπερήφανου κλάδου των εκπαιδευτικών Π.Ε.

Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε., καλεί το Δ.Σ. της ΔΟΕ, να ζητήσει από την Υπουργό Παιδείας, την άμεση ανάκληση των εξαγγελιών της και να καταστήσει σαφή την πρόθεσή μας, να μη κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω.


Ταυτόχρονα οφείλει το Δ.Σ. της ΔΟΕ να καταγγείλει την εισοδηματική πολιτική των μηδενικών αυξήσεων, σε συνδυασμό με τις προθέσεις της κυβέρνησης για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Οι εκπαιδευτικοί είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν για τη διατήρηση των κεκτημένων, για την οικονομική τους αναβάθμιση και για ποιότητα στην εκπαίδευση.




Από τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. http://www.dakepe.gr/