ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

ΚΑΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ


Σήμερα πείσθηκε κι ο πιο δύσπιστος ότι πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας είναι η δημιουργία εντυπώσεων και όχι η επίλυση των προβλημάτων που μας απασχολούν.

Στην προγραμματισμένη συνάντηση με αποκλειστικό θέμα τα νηπιαγωγεία, η υφυπουργός παιδείας κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου όχι μόνο δεν απάντησε στα θέματα που απασχολούν την προσχολική αγωγή αλλά με φθηνό λαϊκισμό προσπάθησε να εξαγοράσει πολιτικό χρόνο και να επιρρίψει ευθύνες για όλα τα κακώς κείμενα στην προηγούμενη κυβέρνηση.

Η τοποθέτησή της ήταν γενικόλογη και είχε ως σημείο αναφοράς το τι παρέλαβε από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία κι όχι το τι προτίθεται να κάνει, αποδεικνύοντας την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει τα σοβαρά προβλήματα των νηπιαγωγών.

Συγκεκριμένα:

Προσπάθησε να παρουσιάσει ως μεγάλο επίτευγμα την ανάκληση της εγκυκλίου της 2ας/10/2009 με την οποία δόθηκε για τη φετινή χρονιά η δυνατότητα εγγραφής νηπίων που φοιτούν σε νηπιαγωγεία παιδικών σταθμών και δεν έχουν την προαπαιτούμενη βεβαίωση στην Α΄ τάξη του Δημοτικού. Στη συνέχεια όμως απαντώντας σε σχετική ερώτηση διευκρίνισε ότι ενώ αποσύρει την «παράνομη» απόφαση είναι υποχρεωμένη να την εφαρμόσει αφού παραδέχτηκε ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό… Το τραγικό από το γελοίο δεν απέχει και πολύ!!! Αναρωτιέται κανείς: «Ποιος κοροϊδεύει ποιον;»

Όσον αφορά τη σχολική στέγη ανακοίνωσε ότι από την προηγούμενη κυβέρνηση έχουν παραδοθεί 77 καινούρια νηπιαγωγεία, 64 ήδη κατασκευάζονται, σε 134 έχουν γίνει οι σχετικές μελέτες κι έχει γίνει ο προγραμματισμός για την ανέγερση άλλων 500. Δεν είχε όμως τίποτα να πει για κανένα σχέδιο προγράμματος της τωρινής κυβέρνησης όσον αφορά την ανέγερση νέων νηπιαγωγείων…

Η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή παραπέμπεται στις καλένδες!!!

Δε δεσμεύτηκε για τη θεσμοθέτηση του ωραρίου των νηπιαγωγών σύμφωνα με τις θέσεις του Κλάδου και τόνισε πως το ωράριο θα αποτελέσει στοιχείο διαπραγμάτευσης ώστε να βρεθεί μια λύση που να… ικανοποιεί και τις δύο πλευρές. Αλήθεια, τι ακριβώς εννοεί;

Δυστυχώς για άλλη μια φορά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας μας κάλεσε για να μας ανακοινώσει ότι δεν έχει να μας πει τίποτα!!!

Αθήνα 1/12/2009