ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ Β. ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗ 10-2-2010

ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ


ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΠΕ

ΤΗΛ. 6974 750409

FAX: 210 3442287 Αθήνα, 09/02/2010

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Α. Συνεδρίαση Επιτροπής Ισοτιμιών Σχολών Εκπαίδευσης Διδακτικού Προσωπικού


Β. Εξετάσεις επιλογής δασκάλων – νηπιαγωγών για αίτηση στα Διδασκαλεία Δ.Ε.


Γ. Μεταθέσεις εκπαιδευτικών Π.Ε.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Α) Συνεδρίαση Επιτροπής Ισοτιμιών Σχολών Εκπαίδευσης Διδακτικού Προσωπικού

Συνεδρίασε σήμερα, 09-02-2010, η Επιτροπή Ισοτιμιών Σχολών Εκπαίδευσης Διδακτικού Προσωπικού, στην οποία συμμετέχω ως αιρετός εκπρόσωπος. Η επιτροπή, κατά πλειοψηφία, εισηγήθηκε η αναγνώριση της ισοτιμίας και αντιστοιχίας των πτυχίων των Παιδαγωγικών Σχολών Ludwigsburg και Dillingen με τα χορηγούμενα πτυχία από τα Διδασκαλεία Δημοτικής Εκπαίδευσης να πραγματοποιηθεί στο Μ.Δ.Δ.Ε. με εξετάσεις σε επτά (7) υποχρεωτικά μαθήματα και τρία (3) επιλογής.

Ως αιρετοί, ζητήσαμε στα πλαίσια της ισότιμης αντιμετώπισης όλων των εκπαιδευτικών, να ισχύσει ότι και παλιότερα σχετικά με την αναγνώριση των πτυχίων, δηλαδή ο αυτός αριθμός μαθημάτων και δυνατότητα επιλογής Διδασκαλείου.


Β) Εξετάσεις επιλογής δασκάλων – νηπιαγωγών για αίτηση στα Διδασκαλεία Δ.Ε.

Οι εξετάσεις για την επιλογή δασκάλων και νηπιαγωγών για φοίτηση στα Διδασκαλεία θα διενεργηθούν στις 26, 27 και 28 Φεβρουαρίου 2010.

Με βάση τα στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας, έχουν υποβάλλει αίτηση συμμετοχής 2.000 περίπου εκπαιδευτικοί για 740 θέσεις.

Οι διαρροές από κύκλους του Υπουργείου ότι θα είναι οι τελευταίες εξετάσεις αφού θα καταργηθεί η μετεκπαίδευση, ελπίζω να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η μετεκπαίδευση αποτελεί κατάκτηση για τον κλάδο και συμβάλλει στην ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης. Το μόνο που μπορεί να συζητήσει ο κλάδος είναι η αναβάθμιση της μετεκπαίδευσης ως προς το επίπεδο σπουδών και τον χορηγούμενο τίτλο.

Γ) Μεταθέσεις εκπαιδευτικών Π.Ε.

Σας ενημερώνω ότι υποβλήθηκαν 10.055 αιτήσεις μετάθεσης εκπαιδευτικών Π.Ε. Αναλυτικά,

Τύπος αίτησης μετάθεσης Αριθμός αιτήσεων

Από περιοχή σε περιοχή 9.422

Νοηματική γλώσσα των κωφών και στη Braille των τυφλών 9

Αίτησης για μετάθεση εκπαιδευτικών Π.Ε. από περιοχή σε περιοχή σε ΣΜΕΑΕ – ΚΕΔΔΥ 428

Δημοτικά Σχολεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης 68

Αίτηση για μετάθεση εκπαιδευτικών σε πειραματικά σχολεία μη ενταγμένα στα Παιδαγωγικά Τμήματα των Α.Ε.Ι. 10

Αίτηση για μετάθεση εκπαιδευτικών σε πειραματικά σχολεία ενταγμένα στα Παιδαγωγικά Τμήματα των Α.Ε.Ι. 118

Θυμίζω πως πέρυσι ικανοποιήθηκε το 48,1% των αιτήσεων και ο Μ.Ο. μεταθέσεων της τελευταίας δεκαετίας είναι 45,39%. Ελπίζω πως οι διαρροές για σημαντική μείωση του αριθμού των μεταθέσεων, δεν θα επαληθευτούν.

Στις 11 Φεβρουαρίου, στο ΚΥΣΠΕ, θα συζητηθεί ο τρόπος μοριοδότησης των μεταθέσεων στα Πειραματικά Σχολεία και το επόμενο χρονικό διάστημα, θα γίνουν οι μεταθέσεις στα Πειραματικά και Διαπολιτισμικά Σχολεία, σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ. Και εντός του Μαρτίου, οι μεταθέσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ. Σύντομα θα σας ενημερώσω για την πορεία των μεταθέσεων.


Πάντα στη διάθεσή σας
Παληγιάννης Βασίλης